Ook Swiss Knife in handen van Goconnectit

Tweede overname in twee maanden tijd

Overname

Goconnectit versterkt zijn positie in de glasvezelmarkt met de overname van het Almelose Swiss Knife. Het is in korte tijd de tweede overname voor leverancier van softwareoplossingen voor de infra-branche.

Goconnectit zette december vorig jaar al de acquisitie van Geodan van den Berg (leverancier van geografische software voor kabel- en leidingbeheerders) op zijn naam. De overname van Swiss Knife is naar eigen zeggen een volgende stap in ‘het creëren van de leidende software groep voor de kabel- en leidingbranche’.

Swiss Knife levert cloudoplossingen en apps voor de binnen- en buitendienst aan een klantenbasis in met name de glasvezelsector en de aannemerij. Van meer dan de helft van alle glasvezelaansluitingen in Nederland loopt de planning tot de aansluiting via de systemen van Swiss Knife. Zo is Planrrr een cloud-oplossing om de binnen- en buitendienst te integreren en bedrijfsprocessen in een workflow te definiëren, en stelt het Appeee-platform buitendienstmedewerkers in staat tijd te besparen middels digitale werkbonnen, inspecties, bezoekverslagen, urenregistratie, kwaliteitsrapportages, en enquêtes. NKM, BAM, Van Gelder en VolkerWessels Telecom vertrouwen op deze softwareoplossingen.

Investeerder

Met de combinatie Goconnectit, Geodan van den Berg en Swiss Knife is nu een organisatie met meer dan 75 medewerkers ontstaan. Beide acquisities zijn mogelijk gemaakt door Main Capital. De investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, Duitsland en Scandinavië verbond zich eind 2017 aan Goconnectit en ondersteunt de groep bij het verder uitbouwen in de komende jaren, zowel met autonome groei als door middel van overnames en partnerships.

Charly Zwemstra, topman Main Capital, daarover: ‘Onze doelstelling is om in nauwe samenwerking met het management team van Goconnectit een grote groep op te bouwen met een breed portfolio voor aannemers, netbeheerders, telco’s en overheidsinstanties met onder meer slimme (mobiele) oplossingen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-07T09:03:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.