Itdonations haalt ruim vier ton op met oude hardware

Stichting Itdonations heeft in 2018 een recordbedrag van 414.000 euro aan donaties ingezameld. Dit is gerealiseerd door het afvoeren van oude it-apparatuur en de restwaarde hiervan te doneren aan goede doelen.

Itdonations is opgericht in 2007 en onderdeel van de NEG Group, een dienstverlener op het gebied van circulaire it. De stichting zamelt geld in door de restwaarde van afgevoerde it-apparatuur te doneren aan goede doelen. In totaal werd al meer dan twee miljoen euro gedoneerd, onder andere door bedrijven als TomTom, Rituals, FrieslandCampina en het St. Antonius Ziekenhuis.

Zo gaf Leon Wildner als hoofd ICT Services van St. Antonius Ziekenhuis Itdonations de opdracht om  oude it-apparatuur af te voeren; de restwaarde ging naar een goed doel: onderzoek naar hart-, long- en vaatziekten en kanker.' Wildner is inmiddels als teamleider DWO Foundation werkzaam bij een ander ziekenhuis: UMC Utrecht. Ook hier voert Itdonations oude it-apparatuur af. 'De restwaarde komt ten goede aan vrienden van het UMC en WKZ. Hierdoor wordt onder andere medisch onderzoek, innovatie en topzorg ondersteuend om ziekten te bestrijden die ons nu nog vaak de baas zijn en worden belangrijke extra’s mogelijk gemaakt voor onze patiënten in het WKZ, waardoor een kind zich in het WKZ gewoon kind voelt in plaats van patiënt’.

Itdonations maakt de restwaarde van oude apparaten te gelde door ze bijvoorbeeld na een opknapbeurt met dataverwijdering opnieuw in te zetten bij bedrijven of te verkopen als refurbished hardware. Andere doede doelen die donaties ontvangen zijn War Child, Johan Cruyff Foundation, Stichting ALS en KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-18T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.