Samsung vecht terug in zaak geheugenpatenten

Zoals inmiddels gebruikelijk in de wereld van patenten op geheugenchips heeft naar nu bekend is geworden Samsung op zijn beurt Rambus voor de rechter gedaagd. Eerder vorige week geschiedde precies het omgekeerde.

Samsung stelt dat vier Rambus patenten “niet valide zijn en niet afdwingbaar”. De Zuid-Koreanen citeren daarbij overwegingen die sterke gelijkenis vertonen met wat Infineon eerder inbracht tegen Rambus. Die bedrijven hebben een vijfjarige strijd voor de rechter in maart j.l. afgesloten met een overeenkomst.

Rambus heeft volgens Samsung informatie die het ontving als lid van het standaard-comité JEDEC misbruikt om additionele patenten vast te leggen waarmee het mede-leden van het comité wilde aanklagen. Samsung beschuldigt Rambus er tevens van documenten met betrekking tot zijn patenten tegen de regels in door de papiervernietiger te hebben gehaald.

Pikant detail is dat Samsung zijn aanklacht heeft ingediend bij dezelfde federale rechter in Richmond, Virginia die zich vijf jaar lang mocht buigen over de zaak Rambus vs. de Duitse chipfabrikant Infineon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-13T09:13:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.