HP trekt printer- en pc-divisies weer uit elkaar

HP maakt de combinatie van de printer- en pc-divisies weer ongedaan. De nieuwe ceo Mark Hurd draait daarmee één van de grote maatregelen van voorgangster Carly Fiorina terug.

Fiorina was juist voorstander van combinaties omdat daar volgens haar meer voordelen uit te behalen vallen. Financieel analisten riepen al langere tijd dat de zeer rendabele printerdivisie niet met de kwakkelende pc-tak verbonden moest worden. Die 'oproep' is mede gevoed door de - aandeeltechnisch aantrekkelijke - gedachte de printerdivisie zelfs te verzelfstandigen. Dat zou dan een spectaculaire beursgang zijn.

 

HP's printer- en pc-takken zijn nog geen vijf maanden terug samengevoegd. Nieuw leider Hurd, afkomstig van NCR, verklaart nu dat de afzonderlijke divisies zich beter kunnen concentreren op hun kernactiviteiten, dus die dingen waar ze elk sterk zijn.

 

Todd Bradly, afkomstig van PalmOne, krijgt de pc-divisie onder zich, terwijl printertopman Vyomesh Joshi terugkeert naar alleen printers. Joshi was de afgelopen maanden hoofd van de gecombineerde divisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-14T12:25:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.