Rittal laat achtbanen Europapark draaien

pretpark

Het Duitse pretpark Europapark in Rust heeft voor de opbouw van zijn nieuwe computerruimte beroep gedaan op Rittal. Door een schadegeval vorig jaar moest één van de centrale computerruimten worden uitgeschakeld. De Duitse leverancier van datacentermiddelen kreeg de opdracht snel een oplossing te vinden om dit op te vangen.

Rittal vond het antwoord in de vorm van een stalen it-container die op het terrein van het attractiepark werd geplaatst. Door gebruik te maken van gestandaardiseerde en voorgeconfigureerde componenten voor koeling, stroom- en noodstroomvoorziening en voor de bewaking, verminderde de implementatietijd aanzienlijk. In de praktijk wordt een it-container geleverd op een dieplader en geplaatst op het terrein of in een bedrijfshal. Daarna worden alleen nog aansluitingen voor stroom en netwerk aangebracht en de benodigde servers ingebouwd. Het voordeel van het mobiele systeem is bovendien dat de container in geval van modificatiewerkzaamheden snel op het terrein kan worden aangepast.

Op basis van de goede samenwerking besloot het Europa-Park om met de deskundigen van Rittal een gloednieuwe computerruimte te bouwen. Hiervoor werd eerst een geprefabriceerd betonnen gebouw neergezet waarin Rittal de benodigde componenten zoals veiligheidsruimte, racks, koeltechniek, power en noodstroomvoorziening inbouwde. Dit resulteerde in een modulaire en betrouwbare computerruimte die ook toekomstige eisen en uitbreidingen van het attractiepark flexibel ondersteunt.

‘De snelle en ongecompliceerde samenwerking met Rittal overtuigde ons, zodat wij na de ervaring met de eerste it-container ook een nieuwe computerruimte met Rittal bouwden’, aldus Andreas Keffer, it-directeur van Europa-Park.

Het Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark en biedt op een oppervlak van zo’n 950.000 vierkante meter, ongeveer even groot als 130 voetbalvelden, meer dan honderd attracties en achttien  themagedeeltes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-02T17:53:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.