KPN verkoopt internationaal netwerk voor 50 miljoen

Amerikaans GTT Communications neemt activiteiten uit 21 landen over

Telecombedrijf KPN verkoopt zijn internationale netwerk aan het Amerikaanse GTT Communications. Het gaat om glasvezel en point of presence (pop) in 21 landen. Dit wordt aan GTT verkocht voor vijftig miljoen euro.

De overname past in KPN’s strategie van vereenvoudiging. Het gebruikt de financiële opbrengsten om de operationele en financiële flexibiliteit te vergroten. KPN blijft na de verkoop nog wel internationale diensten aan zijn Nederlandse klanten bieden. Het heeft hiervoor een service-overeenkomst getekend met GTT om zo de continuïteit of internationale netwerkdiensten aan zijn klanten te kunnen waarborgen.

GTT Communications is een Amerikaanse aanbieder van zakelijke clouddiensten. Het beschikt over een wereldwijd Tier1 IP-netwerk levert zijn diensten aan (intern)nationale ondernemingen, overheden, universiteiten en telecomoperators. De organisatie is actief in de VS, Europa en Azië. In de Benelux beschikt het over kantoren in Brussel en Schiphol-Rijk.

De Amerikaanse organisatie heeft een enorme lijst aan overnames achter de rug, waaronder het Nederlandse Custom Connect en glasvezelaanbieder Interoute voor 1,9 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Sic transit gloria KPN International...

Niet zo slim, je echte core-business verkopen.... Maar na wipen van Xs4all verbaas ik me bij KPN nergens meer over.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-08T08:57:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.