Dell speelt met gedachte Mac OS X

Dell-oprichter Michael Dell zegt best bereid te zijn Mac OS X te leveren op x86-hardware indien Apple daarmee zou instemmen. De Mac-leverancier geeft geen commentaar, maar analisten interpreteren Dells verklaring als prijspressie op Microsoft.

De directe pc-producent heeft al eerder meerdere malen hetzelfde gedaan met betrekking tot Intel door te verklaren processoren van AMD te overwegen. Verschil daarmee is dat de producten van die twee chipproducenten compatibel zijn - en daarmee in enige mate uitwisselbaar. Mac OS X en Windows zijn toch twee verschillende platformen.

 

Analisten stellen bovendien dat Apple zich niet zou willen inlaten met een tweefrontenstrijd die dan waarschijnlijk zou ontstaan. Enerzijds zou Dell namelijk of lager geprijsd zijn dan een 'echte' Macintosh (met x86-processoren), anderzijds zou er een prijsoorlog op het besturingssysteem- en applicatievlak kunnen ontstaan met Microsoft.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-17T12:28:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.