IDC: draadloze markt Europa groeit

Dit artikel delen:

Het aantal verkochte apparaten voor draadloze netwerken groeide in Europa het eerste kwartaal van dit jaar met 6,1 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De totale omzet kwam uit op 444,9 miljoen dollar, tegenover 419,3 miljoen in het eerste trimester van 2004.

Dit becijfert onderzoeksbureau IDC in hun EMEA WLAN Tracker. De omzet uit wlan-infrastructuur groeide met 14,7 procent, maar de omzet die klanten behaalden uit de implementatie van draadloze netwerken daalde juist met 10,6 procent.

 

Een verklaring hiervoor kan worden gezocht in het feit dat het aantal voor-geïnstalleerde aansluitingen groeit. In het eerste kwartaal werden er slechts 1,4 miljoen ‘add-on’-systemen verkocht, een daling van 13 procent vergeleken bij het laatste kwartaal van vorig jaar. Meer dan 4,7 miljoen draadloze netwerkconnecties werden voorgeïnstelleerd op laptops en desktops.

“Draadloze routers blijven het grootste aandeel opsnoepen van het wlan-infrastructuur segment; de verkoop daarvan steeg met 19,6 procent, terwijl de omzet voor in te bouwen toegangspunten slechts met 6,7 procent steeg”, zegt IDC-analist Evelien Wiggers. “Over het hele kwartaal bezien steeg de verkoop van draadloze routers/knooppunten naar de Emea-regio met 24 procent in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Tegelijkertijd daalde de toevoer van inbouw-toegangspunten met 2 procent.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-20T12:40:00.000Z Kim Loohuis