Nieuwe chip Intel voor alle WiFi-smaken

Intel heeft chiptechnologie onthuld die alle bestaande en verwachte WiFi-smaken combineert. Het prototype ondersteunt 802.11a, -b en -g en ook de verwachte vereisten van 802.11n.

De chipfabrikant zet met de dual-band radio-ontvanger op de chip een volgende stap op weg naar één chip met verschillende radio-ontvangers in één enkel apparaat. “De variabele bandbreedte van deze technologie slaat de vleugels uit buiten de huidige range van 20 tot 100 MHz, en zal naar verwachting een doorvoersnelheid halen die boven de 100 megabit per seconde ligt”, aldus een Intel lab-directeur.

Intel knoopt de nieuwe technologie stevig vast aan de Cmos-standaard (complementary metal oxide semiconductor). De fabrikant verwacht daardoor de productiekosten laag te kunnen houden en in staat te zijn de chips in hoge aantallen te produceren. Intel maakte het ontwerp recent openbaar in een technical paper voor het Symposium on VLSI Technology in Japan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-20T12:48:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.