CA breidt Tsjechische activiteiten uit

Computer Associates investeert 36 miljoen euro in de opening van zijn eerste wereldwijde Mainframe Center of Excellence in Praag. Het nieuwe centrum richt zich op de ontwikkeling, het onderhoud, de validatie en kwaliteit van software.

Voor het mainframecentrum werkt CA samen met CzechInvest, de investerings- en ontwikkelingstak van het Tsjechische ministerie van Industrie en Handelsrelaties. Die afdeling voorziet CA van adviezen en investeringsprikkels via hun framework program voor de ondersteuning van technologiecentra en zakelijke dienstverlening.

De officiële opening staat gepland voor augustus 2005. Het centrum beslaat ruim 4200 vierkante meter en de leiding komt in handen van Patrick Pochard. De vestiging moet werk gaan bieden aan ruim tweehonderd getalenteerde studenten, mainframe-experts en ervaren managers. Zo’n 65 procent van de nieuwe medewerkers zal afkomstig zijn van de universiteiten in en rond Praag, verwacht CA.

De keuze viel op Praag vanwege ‘zijn hooggekwalificeerde en goed opgeleide arbeidskrachten, het sterke mainframe-lesprogramma aan de Tsjechische universiteiten en de strategische locatie, het geografische hart van de EU’, aldus Computer Associates. CA heeft sonds 1998 een kantoor in Tsjechië; er werken op de vestigingen in Praag en Bratislava (Slowakije) thans twintig medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-20T13:50:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.