Microsoft stapt draadloos over op Aruba

Dit artikel delen:

Microsoft is de laatste weken flink aan het wieden in de leveranciers van zijn eigen systemen. Apparatuur van Aruba vervangt binnenkort vijfduizend draadloze toegangspunten van Cisco in meer dan tweehonderdvijftig Microsoft-gebouwen in zestig landen.

Eerder deze maand werd bekend dat het beheer van zeventigduizend werkplekken van Microsoft in zevenenvijftig landen buiten de VS overgaat van HP naar Siemens Business Systems. Aan het nieuwe draadloze systeem komen meer dan honderdduizend apparaten te hangen.

Het Cisco-systeem dat vervangen wordt, is zes jaar oud. Cisco heeft lang weinig gezien in stand-alone wlan-switches en slanke toegangspoorten (thin accesspoints, ten behoeve van enterprise-beheer). Het keerde echter terug op zijn schreden met de overname van Airespace eerder dit jaar. Pikant genoeg heeft dit volgens insiders bij Microsoft de doorslag gegeven bij de uitverkoring van Aruba boven Cisco.

Die insiders melden dat de shortlist bij Microsoft vorig jaar bevolkt werd door Nortel Networks/Airespace, Aruba en Cisco. Eind vorig jaar was Microsoft dichtbij een getekende order met het Nortel/Airespace consortium. De in januari aangekondigde overname van Airespace door Cisco gooide echter roet in het eten.

Microsoft zou weinig voelen voor wederom een Cisco-systeem. De twee zijn concurrenten op het vlak van tools voor netwerktoegang. Cisco noemt het NAC (network admission control), Microsoft NAP (network access protection). Microsoft weigerde overigens elk commentaar op de order voor Aruba.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-20T15:57:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.