Level 5 gebruikt Ethernet voor server-interconnect

De Amerikaanse starter Level 5 Networks claimt een methode te hebben ontwikkeld waarmee het servers kan ontlasten van netwerkverkeer. Het gebruikt hiervoor standaard Ethernet met een speciale, zelfontwikkelde netwerkkaart. Dit geheel heet EtherFabric.

EtherFabric is een product dat de prestaties van het netwerk moet versnellen. Het product bestaat uit software die draait op Linux, wat weer draait op de netwerkkaart zelf. Dit ontziet de centrale processor van de server wat betreft de afhandeling van het netwerkverkeer.

Volgens Level 5 verdubbelt EtherFabric de snelheid waarmee servers met elkaar communiceren. Het verschil met bestaande vergelijkbare producten is dat naast EtherFabric geen andere investeringen nodig zijn. Die concurrerende producten vereisen in de regel nieuwe netwerkapparatuur. Op die manier is EtherFabric anders dan bestaande server-interconnects op dit gebied, zoals iWarp en InifiniBand.

Dan Karr, directeur van Level 5, zegt dat de reacties van klanten positief zijn. “In het begin zijn ze wat sceptisch, maar op het moment dat we laten zien wat het product kan, is de koop zo goed als gesloten.”

Level 5 kreeg begin deze week nog een investering van dertig miljoen dollar Oak Investment Partners, Accel Partners, Amadeus Capital Partners en IDG Ventures.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-23T14:48:00.000Z Rian van Heur