It-Recycling weet raad met je computerafval [VIDEO]

Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo

Jeroen de Groot, alias De Filmpjesmaker, loopt tegen een berg rotzooi aan op de vakbeurs Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo. Het blijkt om computerafval te gaan. Het bedrijf It-Recyling uit Uden haalt het graag door de shredder maar doet ook aan hergebruik. Een bericht van het Computable Journaal.

'Wij staan hier omdat we het gratis ophalen van computerafval in Nederland willen promoten', vertelt Steef Stadelmaier van It-recycling op Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo, de vakbeurs die vorige week in de Utrechtse Jaarbeurs plaatsvond. 'De data op de apparatuur vernietigen we. Dat demonstreren we op onze stand aan de hand van een mobiele hard disc shredder.'

Het afval wordt afgevoerd voor recyling maar ook voor hergebruik. In dat laatste geval betaalt het bedrijf de klant een vergoeding. Stadelmaier: 'Als computers nog niet erg oud zijn en ze zijn nog bruikbaar, dan kopen we ze op. Vervolgens vernietigen we de data en knappen we de apparatuur op; de meeste computers verkopen we daarna door aan Oost-Europa.'

Niet alle apparatuur wordt verwerkt. Soms komt It-Recyling nog een mooi museumstuk tegen. Die toont het bedrijf op onder meer beurzen. 'Trekt altijd de aandacht van bezoekers', aldus Stadelmaier.

Zie meer in onderstaand videobericht.

Computable Journaal

It-Recycling weet raad met je computerafval

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-05T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.