Speer It tuigt site rond glasvezelbeheersysteem op

Eigen registratiesysteem Cocon moet na Nederland nu ook Europa veroveren

Glasvezel

Glasvezelonderneming Speer It introduceert een site rondom haar glasvezelregistratiesysteem Cocon. Dit, omdat de oplossing naar eigen zeggen zowel in Nederland als in het buitenland op waarde wordt geschat.

In een persverklaring laat Speer It weten dat Cocon als dé standaard in Nederland geldt. Ook buiten ons land geniet Cocon bekendheid als de basis voor een solide netwerkregistratie. In bijvoorbeeld Duitsland, Ierland en Spanje vertrouwen grote telecompartijen voor het beheer van hun glasvezelnetwerk op Cocon, aldus het bedrijf.

Om de internationale ambitie kracht bij te zetten, lanceert het bedrijf nu de site www.coconfiber.com.

Kabels in de grond

Wereldwijd groeit het glasvezelnetwerk dagelijks; de complexiteit neemt snel toe. Juist hier wil Cocon van pas komen, voor de eigenaren of de beheerders van glasvezelnetwerken, of voor de aannemers die de kabels in de grond leggen. Het product van Speer It biedt namelijk overzicht én controle over de ingewikkelde netwerkstructuren. Worden de netwerken eerst ontworpen in Cocon, daarna ondersteunt het de verkoop op het netwerk om vervolgens ook een schakel te zijn in het Netwerk Operations Center van de klant voor het dagelijks beheer.

Ook brengt Cocon de bezettingsgraad van het glasvezelnetwerk in beeld. Resteert er nog capaciteit of zijn er knelpunten? Waar is uitbreiding nodig? Welke investeringen zijn nodig? Via Cocon is zelfs het gebruik van een specifieke kabel inzichtelijk te maken, inclusief alle verbindingen, vezeltypes, lassen, patches, vergunningen en (klant)contracten. ‘Elke verbinding is tot op de centimeter te volgen’, aldus Speer It. 

Speer It, gevestigd in Baarn, werkt sinds 1999 aan de bouw en ontwikkeling van Cocon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-18T15:44:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.