Nokia moderniseert Fins stroomnet

Zonne-energie

Nokia is door Fingrid, de beheerder van het Finse stroomnetwerk, geselecteerd om een ip/mpls-netwerk te bouwen. Dat netwerk moet de digitale transformatie van het stroomnet ondersteunen.

Fingrid zal het netwerk gebruiken om 120 hogestroomstations en 14.600 kilometer stroomverbindingen aan te sturen. De installatie is nodig om het netwerk te laten omgaan met almaar meer lokale energiebronnen, zoals wind, zonne-energie en bio-energie-installaties. 

Zeker zonne- en windenergie hebben een flexibel en wendbaar stroomnet nodig om de energiestromen, die in twee richtingen vloeien, aan te kunnen. Er moet dus een robuust beheersysteem ingebouwd zijn en dat heeft op zijn beurt weer een communicatienetwerk nodig om het stroomnet te monitoren en te regelen. 

Met het ip/mpls-netwerk zijn bijvoorbeeld scada-systemen aan te sturen, de beveiliging te regelen en is latency en jitter te controleren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-03T10:49:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.