Alliander neemt Trent Glasvezel over

Nutsbedrijf breidt telecominfrastructuur in Oost-Nederland uit

Dit artikel delen:

Trent Glasvezel komt in handen van Alliander Corporate Ventures. De Enschedese glasvezelleverancier bedient via ruim tweeduizend kilometer glasvezelinfrastructuur (dark fiber) bedrijven, onderwijsinstellingen en (semi)overheidsorganisaties in Oost-Nederland.

De Universiteit Twente (UT) en ontwikkelingsmaatschappij OostNL zijn betrokken geweest bij de oprichting in 1999 van de stichting Trent. Met als doel het realiseren van een regionale ict-glasvezelinfrastructuur die ter beschikking wordt gesteld aan instellingen en bedrijven met grote datastromen.  

Trent Glasvezel groeide daarna gestaag uit. Stichtingsvoorzitter Job Klaasen noemt de dark fiber-aanbieder zelfs 'één van de best bewaarde geheimen in Twente'. Niet bij iedereen bekend maar voor iedereen die gebruik maakt van telecom, belangrijk. Zo loopt bijvoorbeeld 40 procent van het mobiele verkeer in Oost Nederland over ons glasvezelnet.'

Om het publieke netwerk door te laten groeien zijn echter grote investeringen nodig; dat geld heeft de stichting Trent niet. Met Alliander als nieuwe, kapitaalkrachtige eigenaar kunnen gebieds- en netwerkuitbreidingen wel worden voortgezet en is de continuïteit van het netwerk ook op lange termijn  verzekerd.

Alliander

Alliander heeft als strategie om voor de ontwikkeling en het beheer van zijn energienetten in Nederland een telecominfrastructuur in eigendom te hebben. Het nutsbedrijf heeft in het verzorgingsgebied van netwerkbeheerder Liander al een groot deel van de telecom-infrastructuur in handen. Met de aankoop van Trent krijgt Alliander ook de beschikking over een telecominfrastructuur in Oost-Nederland met zo'n 550 zakelijke klanten en ruim tweeduizend aansluitingen.

De activiteiten en de naam Trent worden voorgezet vanuit Enschede, ook de huidige directeur Wald Been en de zestien medewerkers blijven bij Trent werkzaam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-14T09:56:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.