EMC ondersteunt Solaris 10 voor Opterons

Sun Microsystems en EMC hebben een akkoord gesloten over brede technologische samenwerking. Meest verrassende onderdeel is dat EMC Solaris 10 voor x86 systemen gaat ondersteunen.

De overeenkomst omvat alle EMC-opslagsystemen die hangen aan Sun servers, of die nu draaien met Solaris 10 voor het UltraSPARC-platform of voor de Opteron-chips van Advanced Micro Devices (AMD). In ruil daarvoor gaat Sun EMC helpen de opslag- en beheersoftware PowerPath, Legato NetWorker, Documentum en Smart te poorten naar beide versies van Solaris 10.

Beide ondernemingen handelen gezamenlijk de ondersteuning van klanten af. Sun blijft wederverkoper van de Legato NetWorker-software voor backup en recovery. De ondernemingen zijn volgens persberichten nog in gesprek over gezamenlijke inspanningen op het gebied van Sun’s cluster-software.

De samenwerking tussen EMC en Sun Microsystems is een opmerkelijke stap. EMC verkoopt al tijden méér opslagcapaciteit op Solaris-servers dan Sun zelf doet. Bovendien is Sun Microsystems op zijn beurt wederverkoper van de toplijn Hitachi-opslagsystemen.

Met name voor Sun komt de overeenkomst van EMC zeer gelegen: veel gebruikers lijken nog altijd huiverig voor de mate van ondersteuning van Solaris x86 door onafhankelijke softwareleveranciers (isv’s).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-27T08:36:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.