Philips overweegt verkoop aandelenpakket lcd-dochter

Philips-partner LG Electronics overweegt eind juli zijn aandeel omlaag te brengen in de gezamenlijke onderneming voor lcd-schermen LG.Philips LCD. Philips heeft volgens een woordvoerder "nog geen besluit" genomen wat het over een maand zal doen met zijn aandelenpakket.

Bij de beursintroductie bijna een jaar geleden hebben de beide grootaandeelhouders afgesproken een jaar lang geen aandelen op de markt te brengen. Ze hadden gehoopt bij de ipo twee miljard dollar binnen te halen, maar moesten genoegen nemen met de helft. LG heeft volgens een officiële verklaring “nog geen besluit genomen over timing en omvang van de aandelenverkoop”.

Philips en LG zijn al langer in gesprek over het verlagen van het aandeel van 44,6 procent voor elk van de ondernemingen. De Philips-woordvoerder onderstreepte dat de Eindhovense onderneming zijn aandeel in andere participaties de afgelopen jaren heeft verlaagd en de opbrengsten heeft aangewend voor investeringen in nieuwe productlijnen.

Philips heeft volgens hem beloofd tot drie jaar na de beursgang in 2004 een aandeel van ten minste 30 procent in LG.Philips aan te houden. Zowel Philips als LG zijn volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wallstreet Journal erg afhankelijk van de resultaten van de gezamenlijke dochter. In de eerste helft van 2004 was LG.Philips LCD goed voor de helft van de winst van beide moederbedrijven. Het eerste kwartaal van 2005 werd echter met een klein verlies afgesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-27T09:34:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.