KPN stelt in 2023 kopernetwerk buiten gebruik

Glasvezelnetwerk rukt verder op

Dit artikel delen:

Begin 2023 stelt KPN op nagenoeg 2,4 miljoen adressen waar glasvezel ligt de koperverbinding buiten gebruik. KPN zet klanten die op deze adressen nog vertrouwen op het kopernetwerk over naar glasvezel. In enkele proefgebieden gaat het kopernetwerk eerder uit.

Dat maakt KPN bekend.

De leverancier van telecommunicatie- en ict-diensten voegt eraan toe dat de uitbreiding van het glasvezelnetwerk, op dit moment in ruim zeventig gebieden, daarnaast volop doorgaat. Dat moet eind 2021 een miljoen nieuw aangesloten adressen opleveren. Om tot het onderhoud van nog maar één netwerk te komen, stelt de provider ook bij deze nieuwe adressen het kopernetwerk buiten gebruik. De brede uitrol van glasvezel is nodig om aan de groeiende vraag naar breedbandinternet te voldoen.

Om de vruchten te plukken van de digitalisering, zo vindt Babak Fouladi, chief technology & digital officer en lid van de raad van bestuur van KPN, heeft de samenleving glasvezel nodig. ‘Daarom leggen we als bedrijf op grote schaal glasvezel aan en zullen we in gebieden waar glasvezel en koper ligt op termijn dit laatste netwerk uitzetten en de dienstverlening via een volledige glasvezelverbinding leveren.’

Teller

Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) staat de teller van glasvezelaansluitingen in Nederland nu op 1.324.000, honderdduizend meer dan in de eerste helft van 2018.

KPN wil volgende maand overigens starten met het aanbieden van gigabit-internet, wat gelijk staat aan internet met een snelheid van 1 gigabit per seconde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-24T11:04:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.