NLconnect heeft vijf nieuwe leden

Handen

De brancheorganisatie van de breedband-industrie NLconnect heeft er vijf nieuwe leden bij: BNS Data Logistics, BrightBlue, Greenet, One Squad ICT Group én het Chinese concern Huawei Technologies. De vereniging ontwikkelt zich zo verder tot hét platform voor bedrijven in de glasvezel- en connectiviteitssector.

Mathieu Andriessen, directeur NLconnect: 'De nieuwe aanmeldingen laten zien de innovatieve glasvezel- en connectiviteitsketen in ons land steeds intensiever samenwerkt. Als vereniging bevorderen we onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling in de breedbandsector en behartigen we de gedeelde belangen bij stakeholders. Samen kunnen we de gezamenlijke uitdagingen rondom de aanleg en exploitatie van Gigabit-netwerken en breedbanddiensten effectiever aangaan omdat ons draagvlak groter wordt.'

NLconnect bevordert innovatie, onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling in de breedbandsector en behartigt de gedeelde belangen van belanghebbenden. NLconnect streeft er naar dat elke Nederlander en elke Nederlands organisatie of onderneming de beschikking krijgt over toekomstvast Gigabit breedband, met een centrale rol voor glasvezel als drager.

Nieuwe leden met verschillende diensten

BNS Data Logistics levert sinds 1998 hardware, logistiek- en automatiseringsdiensten aan internet- en telecomleveranciers. Zij kunnen zich daardoor volledig richten op hun kernactiviteiten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Vianen, maar de organisatie heeft ook vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

BrightBlue is een jong bedrijf, dat is opgericht als onderdeel van de Deutsche Glasfaser Group. Het heft in Nederland een kantoor in Hilversum en ondersteunt serviceproviders en breedbandaanbieders met een white label mediaplatform voor geïntegreerde en naadloze tv-gebruikerservaring op meerdere schermen, met cloudgebaseerde services en streaming van de hoogste kwaliteit.

One Squad ICT Group ontwikkelt al ruim 15 jaar ‘out-of-the-box’ ict-oplossingen voor bedrijven en instellingen. Het bedrijf ondersteunt en diagnostiseert voor ondermeer Deutsche Glasfaser de infrastructuur en netwerkstabiliteit. Het bedrijf heeft vestigingen in Roermond (Nederland) en Selfkant (Duitsland).

Greenet is sinds 2014 actief als aanbieder van draadloze en vaste breedbanddiensten. Het bedrijf biedt onder eigen naam diensten aan in onder meer het buitengebied van Flevoland en Limburg en samen met Delta Fiber Nederland in het buitengebied van Zeeland. Greenet is een van de grootste vergunninghouders van 3,5 GHz spectrum.

Huawei Technologies is een wereldwijde leverancier van infrastructuur voor informatie- en communicatietechnologie (ICT) en slimme apparaten. Met geïntegreerde oplossingen in vier sleuteldomeinen – telecomnetwerken, IT, slimme apparaten en cloud-diensten – streeft het Chinese concern ernaar om digitale oplossingen naar elke persoon, woning en organisatie te brengen voor een volledig verbonden, intelligente wereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-30T15:25:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.