Dell en HPE bieden partners financiële steun aan

Geld groei financieel

Het Amerikaanse Dell Technologies herschikt zijn Market Development Fund (MDF) en Business Development Fund (BDF) voor zijn partners. Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt dan weer aan dat HPE Financial Services (HPEFS) meer dan twee miljard dollar aan financiering opzij zet. Beide bedrijven willen hiermee financiële ondersteuning aan hun klanten en partners bieden tijdens de huidige corona-pandemie.

Dell zal onder meer een eenmalige cashbetaling uitvoeren aan partners voor toekomstige marketingactiviteiten. Het bedrag is maximaal de helft van wat Dell nog heeft openstaan op de balans van de betrokken MDF- en BDF-partners. Dit moet de cash flow van de bedrijven verbeteren. Ook worden fees voor bepaalde trainingsprogramma’s afgeschaft en gaan de prijzen van andere programma’s naar omlaag. Voor distributeurs worden bepaalde groeidoelen herzien. Tot slot worden bepaalde bijdragen van Dell die kortelings zouden vervallen onder het MDF- en BDF-programma, verlengd.

Naast MDF en BDF blijven nog verschillende andere financieringsmogelijkheden en -programma’s beschikbaar voor partners, waaronder de Dell Technologies Working Capital Solutions (WCS) en Dell Financial Services (DFS).

Working Capital Solutions van Dell is een programma dat partners door deze onzekere periode van onzekerheid heen moet helpen door hen gunstige betalingsvoorwaarden aan te bieden, een van de gunstigste in de sector, zegt Dell zelf. Dell voorziet ook een grotere kredietcapaciteit en een vereenvoudiging van het beheer van de crediteurenadministratie van de partners dankzij de bijhorende online tools.

Dell Financial Services op zijn beurt blijft betalingsoplossingen bieden voor organisaties die flexibelere aflossingstermijnen nodig hebben en voor partners die hulp kunnen gebruiken bij het beheer van de cashflow of kredietrisicobeheersing.

Hewlett Packard Enterprise

De twee miljard aan financiering bij HPE wordt ingezet om klanten te helpen hun bedrijfscontinuïteit te waarborgen en zich aan te passen aan de huidige omstandigheden, door middel van nieuwe financieringsoplossingen en door de it-infrastructuur om te zetten naar nieuwe kapitaalbronnen.

Dankzij het nieuwe Payment Relief Program hoeven klanten bij de aanschaf van technologie gedurende de eerste acht maanden slechts 1 procent van de contractwaarde te betalen. Daarmee wordt meer dan 90 procent van de betalingen uitgesteld tot 2021. Vanaf 2021 bedraagt elke maandelijkse betaling ongeveer 3,3 procent van de totale contractwaarde.

Aangekochte it-middelen kunnen worden omgezet in kapitaal dat op zijn beurt valt te gebruiken om nieuwe,verbeterde technologie aan te schaffen. HPE Financial Services kan ook overtollige, nieuwe technologie terugkopen als een klant deze niet langer nodig heeft. De afgelopen twee jaar heeft HPE Financial Services op deze manier meer dan 642 miljoen dollar teruggebracht naar de budgetten van klanten.

Voorts kan bij aankoop van bepaalde hardware, software en diensten een betaling met negentig dagen uitgesteld worden. Betalingen kunnen eveneens op de productie afgestemd worden, dus systemen kunnen eerst geconfigureerd getest en gereedgemaakt worden voordat de betaling volgt. Tot slot kan HPE ook pc’s, laptops en apparatuur verhuren, voor twaalf maanden, wat bijvoorbeeld thuiswerken moet vermakkelijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-16T14:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.