AMD zou willen stoppen met flashgeheugen

Analisten vermoeden dat Spansion, nu onderdeel van AMD, op korte termijn verkocht zal worden of verzelfstandigd. Volgens zakenblad BusinessWeek heeft AMD bij de Amerikaanse Securities en Exchange Commission (SEC) een verzoek ingediend om bij Spansion niet langer minimaal 44 miljoen dollar kasgeld aan te hoeven aanhouden. Spansion produceert nu als joint venture het flashgeheugen van Fujitsu en AMD.

AMD’s flashdivisie heeft de afgelopen kwartalen verlies geleden. De verliezen zijn onder meer veroorzaakt doordat concurrent Intel zich nadrukkelijker op de flashmarkt is gaan manifesteren en daarmee een groter marktaandeel heeft verkregen. Een andere oorzaak is de achterblijvende vraag naar NOR-geheugen van AMD en Intel ten faveure van NAND-geheugen van onder meer Samsung.

Verzelfstandiging of verkoop van Spansion kan komende herfst al plaatshebben, aldus een analist van adviesbureau Taulli Group. Het vinden van een koper zal echter lastig worden, omdat een investering van 1 á 2 miljard noodzakelijk zou zijn om de flashproductie weer winstgevend te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-29T08:05:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.