ISPConnect en DHPA kondigen fusie aan

DHPA, de brancheorganisatie van cloud- en hostingproviders, en ISPConnect, de branchevereniging voor internetserviceproviders (isp's), willen fuseren. Beide Nederlandse organisaties zijn al een aantal maanden in gesprek om verder te gaan als een nieuwe vereniging voor de hosting- en cloudsector. Die moet op 1 januari volgend jaar officieel van start gaan.

DHPA en ISPConnect werken al nauw met elkaar samen en zitten samen in de koepelorganisatie DINL. Beide organisaties denken dat een fusie het bereik in de sector vergroot, meer draagvlak creëert voor de uitgangspunten die worden verdedigd (een open en vrij internet) en zorgt voor een efficiënter omgaan met het budget, door minder activiteiten dubbel te doen.

De komende maanden vindt een aantal vervolgstappen plaats. Zo organiseert ISPConnect een algemene ledenvergadering (alv) waarin de leden formeel een stem kunnen uitbrengen over het plan. Als er groen licht is, wordt de volgende stap door DHPA genomen door de stichting DHPA om te zetten naar een vereniging.

In een volgende alv zullen beide verenigingen met elkaar fuseren (statutair/juridisch gezien kunnen een stichting en een vereniging niet fuseren). Dit zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 plaatsvinden. In de planning kunnen DHPA en ISPConnect dan officieel per 1 januari doorgaan als een nieuw organisatie. De naam ervan volgt later dit jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-02T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.