Gartner: Unisys maakt goede kansen met Linux

Gartner-analist Andy Butler geeft Unisys een goede kans bij het realiseren van de plannen om Linux uit te bouwen tot een waardige opvolger van Unix in het datacenter.

Hij acht Linux in staat voor het einde van het decennium functioneel en qua prestaties op hetzelfde niveau te komen als Unix. De vice-president van de Server Technologie-groep van Gartner denkt dat Linux daarmee de mogelijkheden voor Windows Server zal frustreren om Unix op termijn te vervangen.

Volgens Butler is Unisys in staat om het kunststukje uit 1996 te herhalen, toen het eigenhandig en zo goed als alleen Windows NT 4 rijp begon te maken voor gebruik in het datacenter. “En de SUSE Linux 2.6-kernel staat thans al op een veel hoger niveau dan NT 4 toentertijd. Met deze versie is Linux rijp geworden voor intensief gebruik in het (grote) bedrijfsleven.”

Butler beschrijft de markt voor Linux en Unix als twee communicerende vaten, waarbij Linux het overgrote deel van de vervangingsmarkt van Unix-systemen in de komende vijf jaar voor zijn rekening zal nemen. Daarbij Microsoft met Windows Server 2003 en Longhorn het nakijken gevend.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-30T14:31:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.