Subsidie Gates voor SOA-onderzoek AMC

De Bill and Melinda Gates Foundation heeft deze week een subsidie geschonken van 920.000 dollar (bijna 800.000 euro) aan het Academisch Medisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam voor verder onderzoek naar HIV en Hepatitis-C (HCV). Dit zijn sexueel overdraagbare aandoeningen (SOA's).

Het geld gaat naar de onderzoeksgroep van Hergen Spits, hoogleraar Celbiologie. Muizen zijn van nature niet vatbaar voor HIV (het virus dat AIDS veroorzaakt) en HCV, maar Spits en consorten zijn erin geslaagd een muis te maken met een menselijk afweersysteem. Daardoor is het mogelijk de muis te gebruiken als testmodel voor mogelijk vaccins tegen deze virussen.

De AMC-studie is onderdeel van een internationaal onderzoeksproject met instellingen uit Braunschweig, Parijs, Hannover en New York. In totaal kreeg dit samenwerkingsverband een kleine acht miljoen euro toegekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-01T14:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.