Microsoft heeft verse aanklacht aan de broek

Microsoft is aangeklaagd door de oprichter van Go, die in de jaren negentig een besturingssysteem voor mobiele computers produceerde. De aanklacht betreft moedwillige sabotage en ondermijning van Go.

Go is in 1987 opgericht door voormalig Lotus-cso (chief science officer) Jerrold Kaplan. Het bedrijf ontwikkelde een draagbare computer met een besturingssysteem dat te bedienen was met een pen, in plaats van een toetsenbord.

 

Ontwikkelaars van Microsoft hebben toentertijd uitgebreid contact gehad met Go - onder nondisclosure-overeenkomsten. De twee bedrijven wilden een samenwerking opzetten, maar dat vond uiteindelijk geen doorgang. De aanklager beschuldigt de Windows-producent, wiens Tablet PC Edition gebruikmaakt van pen-invoer, van industriële spionage en vervolgens sabotage.

 

Microsoft wijst de beschuldigingen resoluut van de hand. "Deze claims zijn twintig jaar oud, en ze ontbeerden toen gronden en nu nog steeds", aldus Amerikaanse woordvoerders. Go beroept zich nu op interne documenten van de Windows-producent die in de openbaarheid zijn gekomen middels een antitrustaanklacht in de Amerikaanse staat Minnesota.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voor zover bekend staat GO al een tijdje in de 'etalage' , ik denk dan ook dat Jerrold Kaplan meer aan zijn persoonlijke gewin denkt dan aan het voortbestaan van GO.

Uiteraard is het erg toevallig dat de T-pc gebruik maakt van techniek dat eerder is bestudeerd bij GO, maar dat waren we gewend van MS.

Maar Jerrold Kaplan heeft het recht aan zijn kant als het om ondermijning en sabotage gaat, ook daar is MS sterk in.

Als hier maar niet het zelfde gaat gebeuren als Stacker vs Microsoft.

Een bijna 20 jaar oude claim...... Uithuilen en opnieuw beginnen zou ik zeggen Kaplan!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-04T10:55:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.