India brengt honderd dollar 'pc' op eigen markt

Dit artikel delen:

Over drie maanden zal in India een thin client-pc verkocht worden voor 70 tot 75 dollar. Dat zegt stichter en bestuurslid Rajesh Jain van leverancier Novatium. Door er een gebruikte monitor bij te doen zal de totale prijs 100 tot 120 dollar komen te liggen, aldus Jain.

Jain verkoopt met zijn bedrijf thin clients, ook wel netwerkcomputers genoemd. Een thin client is zelf helemaal uitgekleed en werkt middels een aansluiting op een server. Die server bewaart de gebruikersdata, voert de berekeningen uit en maakt verbinding met het Internet.

Volgens voorstanders zorgt het systeem voor lagere hardwarekosten. Zij stellen dat het systeem meer is dan een kale computer met een gebruikte monitor. Jain: “India heeft dan wel een opkomende economie, maar dat wil niet zeggen dat we slechte producten verkopen.”

Novatium verkoopt geen computers met een microprocessor, maar met een digital signal processor (DSP), die muziek- en video-bestanden comprimeert. Deze techniek zorgt ervoor dat de gebruiker het Internet op kan, zonder dat de relatief eenvoudige computers daar langzamer van worden. De computers gebruiken Linux en speciaal ontworpen software en zijn daarmee door meerdere personen te gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-06T11:45:00.000Z Rian van Heur