France Telecom en Microsoft samen in SOA en VoIP

France Telecom en Microsoft onthullen vandaag op de TechEd-beurs in de RAI een strategische samenwerking. De twee komen met gezamenlijke initiatieven voor SOA's (Service Oriented Architecture) en VoIP (Voice over IP).

De eerste stappen worden nu gezet. Dit zijn allereerst een samen op te zetten dienstenplatform voor het leveren van een variëteit aan diensten, waaronder spraak, data en video. Het platform gebruikt het Microsoft Connected Services Framework en moet voorzien in verkeer, afhandeling en kwaliteitsgarantie. Dit vormt een basis voor het bouwen van SOA's, waarvoor de twee partners ook juist derde partijen aantrekken.

De samenwerking levert ten tweede ook een brede uitrol van VoIP op. France Telecom brengt een reeks gebruiksvriendelijke - en functie-rijke - VoIP-toestellen uit die draaien op Microsoft-software. Dit omvat WiFi-telefoon LivePhone en de Homezone-dienst voor dualradio gsm/WiFi-telefoons. Die worden later opgevolgd door Microsoft Smartphones.

France Telecom en Microsoft benadrukken de nieuwe mogelijkheden die digitale convergentie brengt voor communicatie en - daarmee ook - voor bedrijfsvoering. Ze spiegelen onder meer de combinatie van tv, VoIP, im (instant messaging) en andere diensten voor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-06T12:38:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.