Skoda schakelt versnelling hoger met Extreme Networks

Enyaq auto SUV

Cloudspecialist Extreme heeft het netwerk van autofabrikant Skoda vernieuwd. De upgrade maakt deel uit van de 2025 Strategy van het bedrijf en ondersteunt de digitale transformatie.

Met het stijgende aantal leveringen en een groeiend product-portfolio had Skoda behoefte aan een betrouwbare netwerkinfrastructuur om zijn capaciteit te vergroten en zijn verspreide locaties te verbinden. Het bedrijf maakt nu gebruik van Extreme’s oplossingen en software voor vaste netwerken, zoals Extreme Fabric Connect en Extreme Management Center, inclusief ExtremeAnalytics. Met Extreme Fabric Connect brengt Skoda meerdere losse netwerken samen in een groepsnetwerk met een logische opsplitsing van diensten. In combinatie met de netwerkbeheersoftware heeft het bedrijf nu realtime- en end-to-end-inzicht in en controle over zijn netwerk.

Het nieuwe systeem van Extreme versterkt vooreerst het backbonenetwerk op het hoofdkantoor van Skoda. Daarnaast werd een virtuele infrastructuur opgezet om de verschillende fabrieken met elkaar te verbinden. De beheer- en analyticssoftware laat het bedrijf toe zijn locaties centraal te monitoren en de performantie van zijn netwerk en de applicaties te beheren.

Het nieuwe netwerk moet enkele stevige voordelen meebrengen, zoals een snellere time to market, een automatisch beheerd netwerk en optimale beveiliging. Nieuwe netwerkapparaten kunnen sneller geüpgraded en geïmplementeerd worden, zonder dat er onderbrekingen nodig zijn.

Het hoofdkantoor van Skoda is gevestigd in Tsjechië. De fabrikant, opgericht in 1895, is tegenwoordig onderdeel van de Volkswagen-groep. Er werken zo’n 42.000 mensen voor Skoda. Naast fabrieken in Tsjechië heeft het ook productie-eenheden in China, Rusland, Slowakije en India.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-29T09:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.