Pensioenfonds PGGM stapt naast Antin in Eurofiber

Geld groei financieel

Het Nederlandse pensioenfonds PGGM neemt een belang in infrastructuurleverancier Eurofiber, actief in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. PPGM neemt een deel van de aandelen van Antin Infrastructure Partners over, die sinds 2015 meerderheidsaandeelhouder is. De investeerders ondersteunen Eurofiber bij de volgende fase van groei. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

Het Nederlandse Eurofiber, opgericht in 2000, beschikt over zo’n 37.000 kilometer aan glasvezelnetwerk en bedient hiermee 28.000 zakelijke klanten. Daarnaast beschikt het over meerdere datacenters in Nederland en Frankrijk. De infrastructuurleverancier betrad onlangs ook de particuliere markt (het Fiber-to-the-Home-segment) via joint ventures met Proximus (België) en Vattenfall (Duitsland).

Antin is sinds 2015 aandeelhouder van Eurofiber en heeft ruim vierhonderd miljoen euro geïnvesteerd. PGGM neemt nu een deel van de aandelen van Antin over. De partijen zetten gezamenlijk in op de verdere groei van Eurofiber in Europa voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Naast een organische groei in Nederland, België en Frankrijk kijken de partijen naar groei middels fusies en overnames en strategische partnerschappen.

PGGM Infrastructure Fund doet de investering met het kapitaal van Pensioenfonds Zorg en Welzijn en enkele andere Nederlandse pensioenfondsen. Dit is naar eigen zeggen een uitbreiding van het portefeuille op de markt van glasvezelinfrastructuur. Het pensioenfonds heeft zo’n tien miljard euro belegd in sectoren zoals telecom, transport, energie en sociale infrastructuur, voor het merendeel in Europa en Noord-Amerika.

De transactie wordt naar verwachting eind oktober 2020 afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-29T12:02:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.