KPN neemt glasvezelstokje van Drentse coöperatie over

KPN neemt het glasvezelnetwerk van de coöperatie Sterk Midden-Drenthe over. Het netwerk bestaat uit circa 5.900 adressen en ligt in het buitengebied van de gemeente Midden-Drenthe (Beilen en omgeving). KPN gaat in 2021 extra diensten op het netwerk aanbieden.

Vrijwilligers van de coöperatie Sterk Midden-Drenthe zijn sinds 2014 bezig met de aanleg en het onderhoud van het glasvezelnetwerk. De overname, inclusief een handvol medewerkers, door een commerciële partij als KPN is een vervolgstap om het netwerk ook in de toekomst te kunnen beheren, onderhouden en te exploiteren.

De coöperatie kreeg financiële steun (een lening) van de provincie Drenthe en de gemeente Midden-Drenthe. Hoeveel KPN betaalt voor het glasvezelnetwerk is niet bekendgemaakt. Het telecombedrijf benadrukt dat netwerk een open netwerk blijft, toegankelijk voor diverse telecomaanbieders.  

KPN is zijn bestaande kopernetwerken aan het vervangen door glasvezelnetwerken. De overname van het netwerk van de coöperatie Sterk Midden-Drenthe is een snelle, alternatieve manier om het  glasvezelnetwerk uit te breiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-04T11:41:00.000Z Rik Sanders