Eurofiber koopt glasvezelnetwerken van Levelfour

Eurofiber neemt de glasvezelactiviteiten van Levelfour Networks over. Met de acquisitie versterkt het bedrijf zijn positie in de markt voor glasvezelverbindingen op bedrijvenparken. Levelfour verkoopt zijn netwerkactiviteiten om zich volledig te richten op managed connectivity, voip en ip-diensten.

Levelfour Networks werd in 2015 opgericht met als doel bedrijvenparken in Nederland te voorzien van betaalbare en toekomstbestendige breedband-infrastructuur. Met acquisities van Glasvezel Vught (2015), ParkNed Waalwijk (2017), Stepco (2018) en Altena Breedband Combinatie (2019), groeide het uit tot een onderneming die digitale infrastructuur levert voor vijftien bedrijventerreinen. Twee jaar geleden werd ook de ict-dienstverlener XRC ICT Group overgenomen.

Ceo Peter Grotenhuis verklaart de verkoop van zijn netwerkactiviteiten uit de consolidatieslag die momenteel in de connectiviteitsmarkt gaande is. 'Gespecialiseerde, kapitaalkrachtige partijen met een lange-termijnhorizon bouwen en integreren glasvezelnetwerken, waarmee ze digitale infrastructuur efficiënt beschikbaar maken. In Nederland is Eurofiber hét voorbeeld hiervan,' zegt hij.

Eurofiber is actief op het gebied van digitale infrastructuur met negen eigen datacenters en een glasvezelnetwerk van 37.200 kilometer in Nederland, België en Frankrijk. Eurofiber versterkte onlangs zijn positie op de markt voor glasvezelverbindingen op bedrijvenparken met de acquisitie van Brightfiber.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-10T11:49:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.