Connectiviteitsmakelaar GNX trekt investeerders aan

Connectivity connectiviteit

De Amsterdamse carrier-neutrale netwerkdienstverlener GNX wil internationaal groeien. Daarvoor heeft het voor een onbekend bedrag twee investeerders aangetrokken: Sjoerd Rietberg en Jan Willem Meijer. Centraal in de expansieplannen staat het connectiviteitsplatform Lara.

Meijer was medeoprichter van GNX’ voorloper Custom Connect dat eind 2017 is verkocht aan GTT Communications. Rietberg is voormalig mededirecteur van fintech-bedrijf Flow Traders dat in 2015 naar de beurs ging.

Volgens GNX zijn veel bedrijven traditioneel aangewezen op grote telecombedrijven voor het leveren van data- en cloudconnectiviteit. Deze telco's werken volgens oude, door aanbod gedreven verdienmodellen. Die zijn gericht op het verkopen van hun eigen netwerk in plaats van oplossingen te leveren op basis van de wensen van de eindklant.

GNX heeft de ambitie de datacommunicatiemarkt op te schudden met een fundamenteel ander model waarbij de behoeften van de klant centraal staan. Daarvoor heeft het bedrijf het platform Lara opgetuigd waar op leverancier- en technologie-neutrale basis connectiviteitsoplossingen worden geleverd. Concreet betekent dit dat GNX via Lara ruim drieduizend lokale en internationale aanbieders van dataverbindingen met elkaar kan vergelijken. Vervolgens kan de verbindingsmakelaar voor een klant een connectiviteitsoplossing aanbieden op basis van de gewenste levertijd, gegarandeerde beschikbaarheid en/of prijs.  

GNX is in 2018 opgericht door Rutger Bevaart en Rick Mur. Bevaart was de andere oprichter van Custom Connect; Mur is tevens werkzaam bij netwerkdienstverlener Juniper Networks, waar hij senior consultant cloud is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-19T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.