Amadys laat oog vallen op Infraconcepts

Deal handen schudden overname

Het Brusselse Amadys, leverancier van onderdelen voor utiliteitsnetwerken (waaronder water-, gas-, elektriciteit-, en telecommunicatienetwerken), heeft een onbekend bod uitgebracht op Infraconcepts. Dit bedrijf uit Breda ontwerpt, bouwt, beheert en onderhoudt glasvezelnetwerken. Infraconcepts is actief in Nederland en Duitsland.

De bedrijven hebben de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in Nederland om toestemming gevraagd voor de overname.

Infraconcepts is met zijn breedbanddienstverlening actief binnen de marktsegmenten telecom, energie, industrie, weg en waterbouw, rail, mobiel en datacenters. De beoogde overname versterkt de positie van Amadys op de Nederlandse markt, waar het al actief is via onder andere het onderdeel GM Products. Dat is een leverancier van glasvezelcomponenten en -systemen uit Eindhoven.

In november 2019 werd investeerder Equistone Partners Europe eigenaar van Amadys. Deze nutsgroep draait een omzet van zo'n 180 miljoen en telt circa 120 medewerkers. Klanten zijn bijvoorbeeld Proximus, Telenet en Fluvius. Tot de producten van Amadys behoren glasvezelkabel en aanverwante producten, buizen en afsluitingen, vaak in op maat gemaakte specificaties en combinaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-03T22:20:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.