Bechtle trotseert crisis met sterke cijfers

Investering groei euro

Distributeur Bechtle heeft zijn boekjaar 2020 met sterke groeicijfers afgesloten. De omzet steeg met meer dan acht procent naar ongeveer 5,82 miljard euro, vorig jaar was dit 5,37 miljard. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers die het bedrijf bekendmaakt.

Met een omzetstijging van circa elk procent liet vooral het vierde kwartaal een zeer sterke ontwikkeling zien. Het it-bedrijf verhoogde de winst voor belastingen met veertig procent, naar circa 270 miljoen euro. De marge zal dus naar verwachting 4,6 procent bedragen. Er werd ook volop aangeworven. Eind december 2020 had Bechtle een personeelsbestand van 12.180 medewerkers, vorig jaar waren dit er 11.487.

In het segment it-e-commerce steeg de omzet met meer dan zeven procent en in het segment it system house & managed services zelfs met meer dan dertien procent in vergelijking met vorig jaar. De groeidynamiek nam dus merkbaar toe. Bechtle zal in maart 2021 de volledige resultaten voor het boekjaar 2020 publiceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-08T09:49:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.