Nog meer afzeggingen voor Mobile World Congress

Na Ericsson hebben nu ook Nokia, Oracle en Sony aangekondigd niet aanwezig te zijn op de Mobile World Congress 2021-beurs. Die zal normaliter doorgaan in Barcelona in juni. Vorig jaar werd de beurs afgelast vanwege de coronapandemie.

Ook nu halen de betrokken bedrijven corona aan als reden om van deelname af te zien. Het gevaar voor bezoekers en medewerkers om ziek te worden, is te groot. Via een persverklaring laat Nokia weten enkel aan het virtuele deel deel te nemen.

In pre-coronatijden kwamen op MWC, de grootste vakbeurs voor telecom ter wereld, zo’n honderdduizend bezoekers af. Nu ligt de schatting op de helft daarvan. De organisatie is van plan om enkel personen toe te laten met een geldige, negatieve coronatest. Die zijn maar kort geldig, dus allicht zullen veel bezoekers zich ter plaatse moeten laten testen. Daarvoor worden in het beursgebouw meerdere testcentra ingericht. 

De GSMA, de organisator van MWC, organiseerde recent een MWC-beurs in het Chinese Shanghai die zo’n 25.000 bezoekers uit 114 landen lokte. Ook daar waren strenge veiligheidsmaatregelen van kracht. Voor zover bekend is die beurs probleemloos verlopen. Zo’n 175.000 belangstellenden logden in op het virtuele gedeelte van de beurs. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-12T10:27:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.