Chipindustrie-leverancier Besi meldt orderrecord

Stijging

BE Semiconductor Industries (Besi) uit Duiven meldt recordhoogtes bij de orderstroom. Het chiptekort heeft de bestellingen dit kwartaal meer dan verdubbeld. De Nederlandse leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie haalde in de eerste drie maanden van dit jaar voor 327 miljoen euro aan orders binnen tegen 157 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2020, 108 procent meer.

Vergeleken met het eerste kwartaal van 2020 bedroeg de toename zelfs 176 procent. Het oude record dateerde uit het eerste kwartaal van 2017. Toen werd voor 240 miljoen euro aan orders behaald.  

De toevloed aan orders voltrekt zich over een breed front. 

Met name fabrikanten van smartphones die overgaan op 5G, investeren volop in nieuwe apparatuur. Ook nieuwe applicaties in de auto-industrie zorgen voor veel vraag. Hetzelfde geldt voor de bovenkant van het logic-segment. Het betreft hier hoogwaardige apparatuur die nodig is voor krachtige applicaties als AI en datacenters die veel rekenkracht vergen. Besi krijgt ook veel orders voor haar 'hybrid bonding systems'. 

Besi meldt dit vandaag in een 'trading update'. Op 30 april aanstaande komen de volledige resultaten voor het eerste kwartaal. Volgens Michael Roeg, analist bij Degroof Petercam, bewijst het management van Besi keer op keer snel te kunnen opschalen als de markt aantrekt. Hij noemt het bemoedigend dat ook voor hybrid bonding de orders loskomen. Wel heeft hij de indruk dat sommige klanten wat extra bestellingen plaatsen om maar niet de boot te missen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-06T17:40:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.