HP koopt cio weg bij concurrent Dell

Mark Hurd, de nieuwe ceo van HP, is in snel tempo bezig zijn greep op het topmanagement van HP te versterken. Hij heeft gisteren Dell-topman Randall Mott benoemd tot executive vp en cio van HP.

Mott vervulde bij Dell sinds 2000 dezelfde functies. Daarvóór was hij tweeëntwtintig jaar werkzaam bij supermarktketen Wal-Mart Stores, waarvan de laatste zes jaar als cio. Gilles Bouchard, die sinds 2003 cio van HP was en daarnaast vp global operations, behoudt die laatste functie.
Vorige maand splitste Hurd de printerdivisie en de pc-divisie. Daarbij plaatste hij Todd Bradley, de voormalige ceo van PalmOne, aan het hoofd van de pc-divisie. Begin juni benoemde Hurd al Cathy Lyons tot chief marketing officer.

Randall Mott was bij Wal-Mart een veelgelauwerd cio. Insiders schrijven een belangrijk deel van Motts succes bij de supermarktgigant toe aan de beslissing datawarehouse-software van Teradata te gaan gebruiken. Daarmee kreeg Wal-Mart de beschikking over realtime data omtrent zijn handelsstromen en kon het een mededogenloos efficiënte supply-chain opzetten.

Ook bij Dell had Mott de leiding van een Teradata-implementatie. Hurd was voordat hij HP werd binnengehaald ceo van NCR, ironisch genoeg sinds enkele jaren het moederbedrijf van Teradata.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-12T10:16:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.