Toshiba loopt niet warm voor overnamevoorstel

Toshiba reageert lauw op het overnamebod van het investeringsfonds CVC Capital. CVC heeft bijna achttien miljard euro over voor het Japanse technologieconcern.

Vorige week lekte in de Aziatische pers het nieuws uit dat private equity-reus CVC Capital zo’n 17,6 miljard euro over had om Toshiba in te lijven. Het plan is daarbij om het bedrijf van de beurs te halen. ‘Dit oorspronkelijke voorstel van CVC was volledig ongevraagd en zeker niet geïnitieerd door Toshiba. Het voorstel omvat geen gedetailleerde evaluatie van de activiteiten van Toshiba’, zo reageert bestuursvoorzitter Osamu Nagayama nu.

Zonder meteen ‘nee’ te zeggen, wijst Nagayama er ook op dat er nog heel wat horden genomen moeten worden om een overname te laten doorgaan, zoals goedkeuringen van de antitrustregistraties en handelsautoriteiten.

Bovendien wordt niet overwogen de voorgenomen transactie alleen door CVC te financieren, zegt Nagayama. In het voorstel van CVC wordt ‘veeleer aangegeven dat het financiële hulp zou zoeken van bepaalde mede-investeerders en financiële instellingen bij het nastreven van de voorgestelde transactie. We verwachten dat een dergelijk financieringsproces een aanzienlijke hoeveelheid tijd en complexiteit met zich meebrengt’.

Toshiba bevindt zich al enkele jaren in zwaar weer, na een boekhoudschandaal uit 2015 dat tot een grote reorganisatie leidde. Het bedrijf leidde ook enorme verliezen in zijn divisie voor nucleaire energie (Westinghouse). Die afdeling werd uiteindelijk verkocht, net als de divisies voor chipproductie en de laptopdivisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-12T11:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.