Toshiba wijst investeerder CVC definitief de deur

Toshiba wijst de avances van CVC Capital Partners definitief af. Het Japanse technologieconcern reageert negatief op een nieuwe brief die de Europese investeerder afgelopen maandag heeft gestuurd.

CVC bood Toshiba aan meer tijd te geven om over het overnamebod na te denken. Maar Toshiba liet gisteren weten dat CVC waar de Nederlander Rolly van Rappard een belangrijke positie bekleedt, lang kan wachten. De Japanners hebben namelijk helemaal geen trek meer in CVC. Ze vinden hun voorstel niet 'bonafide, concreet en zinvol'. 

Eerder stelde het Japanse conglomeraat het voorstel nader te willen bestuderen als CVC met nadere informatie zou komen. Maar CVC heeft in zijn nieuwe brief niet de gevraagde details verstrekt, aldus Toshiba. Zo bleven vragen over CVC's vermogensstructuur en de positie van het management na een eventuele overname onbeantwoord. Nu dit onduidelijk blijft, hebben de Japanners er geen zin meer in om zich over dit voorstel te buigen.

Daar komt nog bij dat Toshiba het oneens is met CVC's opvatting dat Toshiba's huidige managementstructuur de waardecreatie in de weg staat. Als beursgenoteerde onderneming stelt Toshiba daar heel wel toe in staat te zijn. De bestuursraad zegt in principe wel open te staan voor voorstellen, ook als die een einde van de beursnotering zouden betekenen en het concern in privéhanden zou komen. Maar dan moeten die voorstellen wel duidelijker zijn dan dat van CVC. Topman Nobuaki Kurumatani was het hier overigens niet mee eens heeft zijn ontslag aangekondigd. 

CVC had bijna achttien miljard euro over voor het Japanse technologieconcern. Toshiba maakte een moeilijke periode door waarin het de laptopdivisie en chipproductie van de hand moest doen.

Vorige week kondigde overigens topman Nobuaki Kurumatani zijn vertrek aan na een intern dispuut over het overnamebod van CVC. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-21T12:00:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.