Crowdfunding Freedom passeert drie miljoen euro

Dit artikel delen:

Een nieuwe crowdfundactie heeft internetbedrijf Freedom in een paar dagen al drie miljoen euro opgeleverd. Het geld van de verkochte certificaten gebruikt het bedrijf om te groeien en de dienstverlening beter te beveiligen.

Het is de tweede keer dat het jonge internetbedrijf een massa-geldinzameling organiseert. De eerste keer was in 2019, in aanloop naar de commerciële start van de onderneming. Toen werd in drie dagen tweeënhalf miljoen euro opgehaald. Freedom Internet is ontstaan uit onvrede over het plan van KPN om de dienstverlening van zijn dochterbedrijf Xs4all te integreren in KPN.

De teller tikte rond lunchtijd de drie miljoen euro aan. Dat geld is bijeengesprokkeld sinds 10 juni, toen de voorinschrijving opende voor de deelnemers aan de eerdere inzamelingsactie. Deze voorinschrijving leverde al bijna twee miljoen euro op. Sinds afgelopen woensdag is de crowdfunding ook opengesteld voor overige geïnteresseerden, wat tot nu toe nog eens een miljoen opleverde.

Certificaten

De massa-geldinzameling houdt in dat geïnteresseerden één of een beperkt aantal certificaten van 250 euro kunnen kopen. Zo'n certificaat kan op termijn dividend opleveren en mogelijk meer geld waard worden, wat uiteraard geen zekerheid is. Jaarlijks komen er twee momenten waarop deelnemers certificaten kunnen verkopen of kopen. Het bedrijf hoopt zestienduizend certificaten van de hand te doen, wat een opbrengst van vier miljoen euro zou betekenen.

Naar eigen zeggen wil de onderneming met het geld 'meer mensen aansluiten op de diensten, de rol als bewaker van digitale burgerrechten nog steviger pakken, veiligere diensten aanbieden aan het bedrijfsleven en overheden, en hen helpen de privacy te verbeteren'.

Freedom Internet won in 2020 de Computable Award in de categorie Tech-startup van het Jaar. Op 28 juni aanstaande maakt Computable bekend wie in deze categorie zijn genomineerd voor de Computable Awards 2021.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-18T11:34:00.000Z Diederik Toet