AMD draait meer winst dan verwacht

Halfgeleiderfabrikant AMD heeft beter omgezet en beter verdiend dan verwacht. De omzet nam vergeleken met een jaar geleden toe met 38 procent. De kwartaalomzet was met 1,26 miljard even hoog als een kwartaal eerder.

Het bedrijf, in Europa en de VS verwikkeld in een felle juridische strijd met Intel omtrent vermeende monopoliepraktijken van die concurrent, verwacht voor het lopende kwartaal een omzet die “de normale seizoensfluctuaties overstijgt”. AMD heeft twintig procent van de markt in handen van x86-processors voor pc’s, Intel 80 procent.

De verkoop van serverprocessoren is sinds het vorige kwartaal met 89 procent toegenomen. De Opteron-lijn neemt marktaandeel over van Intel, Sun Microsystems en IBM. Analisten schrijven daar voor een belangrijk deel de meevallende winst van AMD aan toe. Serverchips zijn duurder en hebben een hogere winstmarge dan chips voor desktop pc’s. is de marge

Zorgenkindje voor AMD blijft Spansion, de dochteronderneming die flash memory vervaardigt voor mobiele telefoons en dergelijke. De gezamenlijke onderneming van AMD (60 procent) en Fujitsu (de rest) verliest het afgelopen kwartaal 90 miljoen dollar op een omzet van 462 miljoen, die 31 procent lager ligt dan een jaar geleden. Spansion heeft onder meer last van de sterke prijsdruk van Intel.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-14T10:11:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.