UMCG kiest voor Aruba van HPE

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaat een volledig end-to-end draadloos netwerk inrichten met Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise (HPE). Het is bedoeld voor medisch personeel, patiënten en bezoekers.

Het UMCG wil zijn positie als toonaangevend, academisch ziekenhuis verder uitbouwen en ziet een veilig, snel draadloos netwerk als een randvoorwaarde. De hele architectuur is gebaseerd op Aruba CX, een switching netwerk dat niet voortbouwt op de technologie uit de jaren ’90, maar geheel opnieuw is ontworpen naar de hedendaagse eisen aangaande uptime, bandbreedte, beveiliging en beheer. Het biedt meer flexibiliteit en inzicht dankzij ingebouwde kunstmatige intelligentie en machine learning.

De eerste implementatie is gericht op het campusnetwerk; later komt ook de datacenteromgeving aan de beurt. Het werk voor de campus begint deze zomer en moet achttien manden later zijn afgerond. Parallel hieraan migreert het UMCG zijn wlan-omgeving naar een volledig wifi6-netwerk op basis van Aruba-technologie. Deze deal is gegund aan Protinus. PQR is de primaire partner voor Aruba-technologie en ondersteuning.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-06T11:58:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.