Nokia levert optisch transportnetwerk aan Delta Fiber

Nokia is door Delta Fiber geselecteerd om een nieuw optisch transportnetwerk te leveren, gebaseerd op 400G-golflengtes. De technologie moet het toegenomen verkeer en verdere uitbreiding van zijn ftth-uitrol te verwerken.

Het netwerk met hoge capaciteit zal de klanten van Delta Fiber een betere servicekwaliteit en hogere snelheden bieden. Bovendien maken de snelheden van 400 Gbit/s en de hogere golflengtes een vereenvoudigd netwerk mogelijk dat de operationele efficiëntie verhoogt en kosten verlaagt. 

Delta Fiber zal gebruikmaken van de Nokia 1830 Photonic Service Switch-platforms, aangedreven door Nokia's Photonic Service Engine-technologie. Hiermee werkt het bedrijf aan de uitrol van een nieuw dense wavelength division multiplexing-netwerk. Momenteel wordt gewerkt aan de aanleg van het core-netwerk voor negentien locaties, dat zal worden gevolgd door de aanleg van metro-locaties voor ongeveer 75 locaties.

‘Met bijna een verdubbeling van het verkeer per jaar hebben we een agressief doel gesteld om ftth uit te rollen in het komende decennium’, zegt Delta Fiber-cto John Wittekamp. ‘Het nieuwe netwerk zal voldoen aan de eisen van exponentiële groei van het verkeer zonder afbreuk te doen aan de betrouwbaarheid en veerkracht van het netwerk.’

In Nederland zijn al zo'n 900.000 adressen aangesloten op het netwerk van Delta Fiber en elke maand komen daar zo'n 20.000 nieuwe aansluitingen bij. De ambitie is om door te groeien naar twee miljoen aansluitingen in 2025.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-10T09:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.