ChargePoint koopt Amsterdams softwarebedrijf ViriCiti

Laadpaal laadpalen elektrisch rijden elektrische auto

Het oplaadnetwerk ChargePoint gaat het Amsterdamse softwarebedrijf ViriCiti overnemen. De Amerikanen tellen 75 miljoen euro neer voor deze hoofdstedelijke aanbieder van software voor oplaadsystemen voor elektrische voertuigen (ev). Ze breiden met deze acquisitie hun aanbod uit van software, hardware en diensten op gebied van het opladen van voertuigen.

ViriCiti richt zich met zijn elektrificatie-oplossingen op e-bus- en commerciële wagenparken. Het ondersteunt klanten zoals Picnic, Arriva en Keolis met het beheer van hun elektrische voertuigen. Te denken valt aan batterijbeheer, laadstationbewaking, telematica voor oem's van voertuigen, voertuigonderhoud en gegevens over voertuigactiviteiten.

"Geïntegreerd voertuig- en laadstation-beheer waarborgt een soepele werking"

Samen met de software van ViriCiti kan ChargePoint beheerders nu een totaaloplossing aanbieden vanaf de eerste aanleg van de infrastructuur tot aan optimalisatie en groei. Vooraf zijn de beste routes te bepalen voor elektrisch rijdende voertuigen. Monitoring en rapportage vinden plaats voor een hoge uptime. Laadoptimalisatie garandeert dat voertuigen inzetbaar zijn tegen de laagste kosten. Geïntegreerd voertuig- en laadstation-beheer waarborgt een soepele werking.

Het in 2012 opgerichte ViriCiti heeft meer dan vijftig medewerkers in Nederland en de Verenigde Staten. Zij ondersteunen ongeveer 150 wagenparkbeheerders met 2500 genetwerkte poorten en 3500 verbonden voertuigen in beheer. Het bedrijf heeft ook in Noord-Amerika al veel klanten. De nieuwe eigenaar ChargePoint claimt een van de grootste ev-oplaadnetwerken te hebben. De Amerikanen willen snel groeien. Onlangs werd ook de Europese leverancier van e-mobiliteitstechnologie Has-to-be overgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-13T13:35:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.