Colt en Getlink leggen fiber in Kanaaltunnel

De Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittannië is niet alleen een vitale verbindingsroute voor passagiers en goederen, maar ook voor gegevens. Colt en Getlink gaan de tunnel nu voorzien van nieuwe dark fiber- en dataverbindingen.

Colt zal de installatie en exploitatie van het netwerk in de tunnel op zich nemen. Getlink neemt de verantwoordelijkheid op zich voor het onderhoud. De verbindingen zullen aansluiten op het Colt IQ Network, een voor 100 Gbps geoptimaliseerd wereldwijd netwerk dat meer dan negenhonderd datacenters en ruim 29.000 gebouwen verbindt.

De contracten voor de dark fiber-verbindingen die in 1998 in de Kanaaltunnel werden aangelegd, komen tussen nu en 2025 geleidelijk aan te vervallen. De forse toename in bandbreedte tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese continent, die met de installatie van het netwerk ontstaat, zal helpen om de sterke groei in dataverkeer op te vangen.

‘Er is sprake van een groeiende vraag naar bandbreedte tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese continent’, zegt Colt-ceo Keri Gilder. ‘En die vraag zal de komende jaren alleen maar toenemen. Dit netwerktraject vertegenwoordigt een reusachtig toekomstpotentieel. Dit is een enerverende tijd voor de hele telecomsector: we doen een beroep op de kracht van samenwerking om voor digitale transformatie te zorgen en de digitale toekomst in te luiden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-07T09:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.