Microsoft overweegt investering of koop Creative

Dit artikel delen:

Microsoft denkt over een investering in of zelfs overname van Creative Technology. Die fabrikant van draagbare muziek- en video-apparatuur, oorspronkelijk bekend van interne geluidskaarten, zou een tegenwicht tegen Apple's iPod moeten zijn.

Volgens rondgaande berichten zou Microsoft ook investeringen in andere producenten van mobiele consumentenapparatuur overwegen. De Windows-producent hamert er al geruime tijd op dat zijn strategie voor digitale muziek en video beter is dan die van Apple doordat laatstgenoemde beperkt is tot de eigen online-muziekwinkel en eigen afspeelaparatuur, de iPod.

 

Ondertussen werkt Microsoft in ieder geval aan een betere integratie van zijn aanstaande nieuwe mediaspeler-software (Windows Media Player 11) met de hardware van Creative. Een béta van WMP 11 moet in november verschijnen. Apple zit echter ook niet stil en zou bijna rond zijn met partner Motorola. Berichten over een aanstaande iPod-gsm of iTunes-gsm doen al geruime tijd de ronde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-18T13:35:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.