Air France-KLM sluit wan-contract met GTT

Dit artikel delen:

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM heeft een contract gesloten met het Amerikaanse GTT Communications voor wide area network (wan)-diensten. GTT gaat een deel van het wereldwijde netwerk tussen vestigingen in 37 landen, verspreid over vijf continenten, met elkaar verbinden.

Met de het verbinden van de bedrijfslocaties hoopt de luchtvaartmaatschappij beter inzicht in de kosten te krijgen en tegen flexibele voorwaarden een robuust netwerk op te tuigen. 

GTT (Global Telecom and Technology), gevestigd in de Amerikaanse staat Virginia, beschikt over een wereldwijd Tier 1-internetnetwerk. Het bedrijf biedt op dat ip-netwerk, dat uitsluitend via peering met de rest van internet gekoppeld is, een uitgebreid pakket aan netwerk- en beheeroplossingen voor de cloud aan. Het gaat om oplossingen voor software-defined netwerken en ict-beveiliging.

De looptijd en contractwaarde van de overeenkomst met Air France-KLM zijn niet bekendgemaakt. Wel benadrukt de leverancier dat het gaat om ‘een deel’ van het wan van de luchtvaartmaatschappij.

Tata

In 2016 sloot Air France-KLM een wan-overeenkomst met Tata Communications. Dat contract is gericht op opkomende markten. Of het contract met GTT in de plaats komt van die overeenkomst of dat er activiteiten uit dat contract worden overgenomen door GTT, is niet bevestigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-03T11:27:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.