Reorganisatie HP kost 'slechts' 15.000 banen

De reorganisatie die HP gaat doorvoeren kost 'slechts' 14.500 banen. Speculatie in de media ging uit van steeds hogere aantallen; aanvankelijk 10.000 ontslagen, later 15.000 en afgelopen weekend nog 20.000 tot 25.000.

HP meldt nu in een persbericht dat de operatie het bedrijf moet stroomlijnen, kosten moet verlagen en meer focus op de klant moet leggen. De stroomlijning van de bedrijfsstructuur houdt onder meer in dat verkoop en marketing worden opgenomen in de bedrijfsdivisies.

 

De totale operatie moet naar verwachting een jaarlijkse besparing van 1,9 miljard dollar opleveren. Voor het lopende boekjaar 2006 wordt 1,6 miljard dollar besparing verwacht. HP verklaart dat de helft van de besparingen ten goede komt aan de operationele winst. De andere helft wordt weer geïnvesteerd in de activiteiten.

 

Qua werkgelegenheid betekent dit dat HP in de loop van de komende zes kwartalen 14.500 banen schrapt. Dat is ongeveer 10 procent van het totale personeelsbestand. De ontslagen vallen wereldwijd en kunnen per land variëren. Het is nog niet bekend of er een groot verschil is tussen de Verenigde Staten, Europa en andere geografische gebieden.

 

Daarnaast wijzigt HP ook zijn huidige pensioenregelingen in de VS. Dat moet 300 miljoen dollar van de geplande 1,9 miljard dollar aan jaarlijkse besparingen opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-19T14:33:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.