VolkerWessels Telecom bouwt en beheert netwerk ODF

Dit artikel delen:

Open Dutch Fiber (ODF) en VolkerWessels Telecom gaan samen ruim vijfhonderdduizend huishoudens in Nederland verglazen. De telecomdienstverlener ontwerpt en bouwt daarbij niet alleen de glasvezelnetwerken in opdracht van ODF, maar neemt ook het beheer van de netwerkverdeelcentrales en de passieve infrastructuur daaronder op zich. Dit gebeurt vanuit het eigen netwerk operations centre (noc) in Lieren.

De uitvoering van de eerste twee projecten is in volle gang in de Randstedelijke gebieden Rotterdam-Alexander en Leidschendam-Voorburg. In het stadsdeel Rotterdam-Alexander komt er glasvezel voor zo’n 43.000 woningen en worden acht netwerkverdeelcentrales, ofwel pop’s (points of presence) aangelegd. In de gemeente Leidschendam-Voorburg gaat het om ongeveer 38.000 woningen en zeven pop’s.

Pop’s vormen een belangrijk onderdeel van de glasvezelnetwerken. Vanuit deze verdeelpunten worden de glasvezelverbindingen naar de woningen gemaakt. Het proces van bouw tot aan beheer van de pop’s wordt bijna volledig uitgevoerd door VolkerWessels-ondernemingen. Westo Prefab Betonsystemen maakt de afgemonteerde glasvezelgebouwen, terwijl VolkerWessels Telecom de inrichting, aanleg en beheer van de glasvezelgebouwen doet.

ODF, waar de investeerders KKR Infrastructure en DTCP achter zitten, kiest op de fiber-to-the-home (ftth)-markt voor stedelijke gebieden waar nog geen glasvezel ligt. De glasvezelnetwerkaanbieder uit Bunnik is gestart met de aanleg van glasvezel in onder andere Rotterdam, Amsterdam, Venlo, Ridderkerk en Utrecht.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-27T12:11:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.